, ,

Wasabisill med ingefära och chili

Detta är en kanongod inlagd sill med wasabi som garanterat blir en succé, en liten gnutta chili och färsk ingefära blir en riktig smakbomb tillsammans med wasabin och sillen. Perfekt tillbehör på midsommarbordet, julbordet eller påskbordet. Med färdiginlagd 5-minuters sill går den dessutom fort att tillaga och kan ätas i princip omgående om man vill.

Tillagning

Blanda ner yoghurten, majonnäs, wasabi och chilikryddan i en bunke och rör runt.

Skär den avrunna sillen i bitar och hacka den färska ingefäran, lägg i bunken med yoghurt röran.

Hacka upp gräslök och dill och lägg även detta i bunken. Rör om ordentligt och låt stå ca 5 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer wasabi, chili och/eller yoghurt.

Skeda över blandningen till en glasburk med tätslutande lock. Låt stå i kylen tills den är kall ca 30 min innan serveringen men gärna längre.

Wasabisillen håller ca 1 dryg vecka i kylen.

Ingredienser

  • 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 dl turkisk yoghurt 10%
  • 2 msk majonnäs (kan uteslutas för nyttigare inläggning)
  • 1-2 msk wasabipasta
  • 0,5-1 tsk chilikrydda eller cayennepeppar , kan uteslutas (jag använder min egen malda gula Hot Lemon chili krydda)
  • 2 msk färsk ingefära, hackad
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 0,5 dl dill, hackad


0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *