Denna nubberöra är kanongod och passar lika bra på julbordet som till påsk eller midsommar. En liten gnutta chili tillsammans med len yoghurt och den salta matjessillen blir en riktigt fröjd för gommen. Yoghurten gör dessutom denna nubberöra lite nyttigare och vill man ha den ännu magrare så skippar man majonäsen i också.

Tillagning

Koka äggen ca 8min tills de är hårdkokta. Skala och hacka äggen och hacka även den avrunna matjessillen. Lägg hacket i en bunke.

Tillsätt yoghurten, majonnäs, stenbitsrom, chili och svartpeppar.

Hacka rödlöken och sen även dillen och lägg detta i bunken. Rör om ordentligt och låt stå ca 5 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda och/eller yoghurt.

skeda över blandningen till en glasburk med tätslutande lock. Låt stå i kylen minst 30 min innan serveringen men gärna längre.

Nubberöran håller minst ca 8-10 dagar i kylen men troligtvis är den slut långt innan dess 😉

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 1 rödlök
  • 1 dl 10% turkisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs (kan uteslutas för nyttigare röra)
  • 1 dl hackad färsk dill
  • 1-2 matskedar röd stenbitsrom
  • 1/2-1 tsk chilikrydda eller cayennepeppar (kan uteslutas), jag använder min egenmalda röda chili Espelette eller gula Chili Hot Lemon
  • Svartpeppar, ett par rejäla varv med pepparkvarnen


0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Du får gärna kommentera detta inlägg
Lämna din kommentar med formuläret här nedanför

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *