,

Eftersylt – Supergod och enkel sylt av bärmassa

Har du undrat vad kan man göra med bärmassan dvs. det som blir över när man silat bärsaften för att göra gelé eller saft. Den blir en kanongod sylt och den är otroligt enkel att göra. Eftersylt eller saftsylt som det också kallas kan göras av i stort sett alla bär- och fruktmassor såsom tex vinbär, blåbär, hallon, jordgubbar, äpple och krusbär.

Tips! Extra gott och lite vuxnare smak blir det med lite chilikrydda i. Men detta kan självklart uteslutas om man inte gillar starkt eller vill ha en mer klassisk smak på sylten!

Tillagning

Bara mät upp lika mängd syltsocker (för en mindre söt sylt kan man halvera sockret) som du har bärmassa / fruktmassa i en kastrull. Låt koka upp och koka under omrörning tills allt socker smält och därefter lite till. Ju längre koktid desto fastare sylt. Häll på rena burkar med tätslutande lock. Klart!

Förvara mörkt och svalt/kallt. Sylten håller rätt förvarat många månader!

Ingredienser

  • 1 del bärmassa / fruktmassa
  • 1/2 – 1 del syltsocker
  • Ev 1 tsk Chilikrydda (kan uteslutas)
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *