Dessa saftiga scones är supergoda och jätte enkla och snabba att baka. De behöver inte jäsa utan bara blanda ihop, klicka ut på smördegspapper och in i ugnen 10 min. Saftigheten kommer från yoghurten och de får också en extra god smak från honung och en liten gnutta chili. Gillar man inte chili kan man såklart skippa det eller ta i någon annan krydda såsom paprika, brödkrydda eller torkade örter.

Tillagning

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en skål.

Tillsätt yoghurt, honung, flytande smör/margarin och chili. Degen är väldigt kladdig så därför kan det vara bra att börja röra om med en sked till det börjar likna en deg. Mjöla sen in händerna ordentligt och knåda snabbt till degen det sista. Dela degen i 8 bitar och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och platta till/ forma till bullarna som du vill ha dem. Som avslutning kan man om man vill klippa två kryss på varje bulle med en sax.

Sätt in plåten i mitten av den förvärmda ugnen i ca 10 min. Ta ut bullarna när de börjar se gyllene och fina ut.

Servera direkt för ljuvligt varma scones eller låt svalna under bakduk. Sconesen går utmärkt att frysa efter att de svalnat då de håller sig saftiga och fina tack vara yoghurten.

Ingredienser – 8 scones

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl flytande smör eller margarin 
  • 4 dl vetemjöl 
  • 2 tsk bakpulver
  • 1tsk salt
  • 1 tsk chili (kan minskas/ uteslutas) tex den oranga fruktiga och medelheta aji mango
  • 1 tsk flytande honung

Tips! Sconesen är kanongoda som frukostbröd med tex smör och ost och/eller marmelad. Men testa gärna även att servera dem som tapas skurna i mindre bitar med tex lite tapenade eller färskost.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Du får gärna kommentera detta inlägg
Lämna din kommentar med formuläret här nedanför

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *