En riktigt fräsch, god och nyttig vitkålssallad som passar som tillbehör till en mängd rätter. Prova den som tillbehör till exempelvis grillat eller kallskuret. Den är även perfekt som fyllning i en tunnbröds rulle tillsammans med ex kyckling, tonfisk och sallad. Tricket för att få till den goda smaken är att inte ta en för mustig chili utan att använda en chilisort med fräsch citrussmak eller någon annan fruktsmak såsom äpple eller mango. Bra sorter är tex den gula Hot Lemon, den vita Blondie eller oranga Aji Mango.

Beskrivning

Strimla vitkålen tunt och lägg in en stor skål eller bunke. Häll på chilikrydda, salt, socker och örter. Ringla över oljan och vinägern. Blanda runt noga. Klart!

Ingredienser

  • Strimlad vitkål ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1-2 tsk ljus chilikrydda (Chilisorterna Aji Mango, Hot Lemon eller Blondie passar särskilt bra)
  • 1-2 msk Oregano krydda
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 dl äppelcidervinäger

Blanda runt noga. Klart!

Salladen går att äta direkt men blir bäst om den får stå till sig i kylen några timmar. De håller flera dagar om den förvaras kallt och gärna med tätslutande lock.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Du får gärna kommentera detta inlägg
Lämna din kommentar med formuläret här nedanför

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *