Inlagd jalapeño
Dessa inlagda skivade jalapeños är kanongoda till tacos, på en smarrig burgare eller bara som ett gott tillbehör till kött, fågel och vegetariskt. Den är dessutom superenkelt att göra. Knepet är att inte ha i socker i lagen vilket blir mycket mer likt originalet som man köper i handeln 😉
Beskrivning
Skiva dina jalapeños i ringar, jag brukar blanda gröna och röda frukter men tänk på att de röda mogna frukterna ofta är mycket starkare än de omogna gröna . Vill du ha ner hettan ytterligare så ta bort kärnor och kärnhus från frukterna.
Häll äppelcidervinäger, vatten och salt i en kastrull och koka upp tills saltet är helt smält.
Lägg i skivorna och låt därefter hastigt sjuda under lock ca 1-2 min. Häll på rena burkar med tätförslutande lock, låt svalna och ställ kallt. Klart!
Jalapeños ringarna går att äta direkt när de kallnat, men vänta gärna 1 -2 dygn så hinner smaken komma fram ordentligt.
Ingredienser
- 200 g gröna jalapeños, serrano eller någon annan mild/medelhet chilisort. Gillar du starkt så kan du även ta med några röda frukter*.
- 1,5 dl äppelcidervinäger
- 1,5 dl vatten
- 1,5 tsk salt utan jod
Inläggningen håller minst ca 1-2 månader i kylen.
Hoppas det funkar att åtta dubbla receptet, rejäl skörd av jalapenos i år😃😋😃