, , , , ,

Eget tryck på fröpåse med en vanlig skrivare

Att få ett eget tryck på sina fröpåsar är enklare än man kanske tror. Det enda man behöver är ett A4 papper, en liten tejpbit och såklart en skrivare.

Mät fröpåsens längd och bredd och rita in detta högst upp i mitten på ett A4 papper (detta A4 papper kan användas som mall många gånger så släng den inte när du är klar). Se också till att det du vill trycka på fröpåsen ligger placerade i ett A4 dokument på ungefär samma ställe som du mätt ut på ditt papper. Jag skapar mina etiketter/tryck i ritprogrammet Illustrator men man kan såklart sätta ihop en etikett med bilder/text tex. Word.

Placera fröpåsen på din utritade markering och vik påsens flärp över kanten på A4 bladet och sätt fast med en liten tejpbit på baksidan.

Sätt pappret i skrivarens dokumentmatare och skriv ut (lägg den alltså inte i det vanliga facket med många papper i) OBS! Man kan behöva lirka lite för att få skrivaren att ta pappret.

Sådär då var det klart och du har precis skapat ditt eget tryck på en fröpåse. Som sagt spara med fördel A4 pappret som mall till fler fröpåsar du skall skriva ut och man kan såklart använda sättet till mer än fröpåse tryck tex. Skriva ut inbjudningskort eller skriva på små kuvert.

De tomma fröpåsarna köper jag på kuvert-sverige.se

5 Kommentarer
 1. Emma, Sol som sol?
  Emma, Sol som sol? says:

  Snyggt! Och det är roligare när an har klar och tydlig information på påsen, ibland undrar man ju vad 17 man skrivit!

  Har du provat om din skrivare kan skriva direkt på den lilla påsen? Jag misstänker att min vanliga skrivbordsskrivare skulle klara av det.

  Svara
  • Camilla
   Camilla says:

   Hej Emma, vad roligt att du gillade fröpåsarna 😀👍 Ja, jag har provat men min skrivare klarar tyvärr inte att skriva ut direkt på fröpåsarna, men jag tycker det funkar rätt bra att tejpa fast fröpåsen på ett A4 papper 🤗 Hoppas din skrivare kan göra det iallafall 🙋‍♀️

   Svara
 2. Erika Edqvist
  Erika Edqvist says:

  Hej.
  Jag är intresserad av att veta hur du gjorde designen
  för dina tryck på frö-påsarna.
  Jag har också Illustrator men är inte så duktig på det ännu.
  Har försökt att googla lite men kommer tyvärr inte fram till några tips.
  Tack på förhand!

  Svara
  • Camilla
   Camilla says:

   Hej Erika,

   Vad roligt att du gillar designen på fröpåsarna. Jag har utgått ifrån ett par illustrationer med chilifrukter som jag sedan arbetat vidare på, lagt in min logga text osv.. Illustrationerna kommer från ett bildgalleri jag har licens att använda bilder ifrån (jag jobbar med layout) men har man inte tillgång till ett sånt betalbildarkiv så finns det lite gratis bildarkiv att leta bilder i såsom exempelvis https://pixabay.com/sv/ (sök bland illustrationer och helst skall de även vara vektor så du själv enklare kan redigera/jobba vidare på bilden. I övrigt tycker jag det är enklast att välj A4 format på illustrator filen, sen ritar du ut måtten på fröpåsen i ett eget lager i den A4 filen (dra ut en kvadrat tex) lägg den högst upp i mitten. I det andra lagret skriver/ritar du ditt tryck så det passar in i fröpåse lagret. Släck sen lagret med trycket och skriv ut bara lagret med mått kvadraten. Nu kan du tejpa fast en fröpåse på pappret du skrivit ut med måtten så som jag beskrivit i artikeln. Gå tillbaks till Illustrator och släck lagret med kvadraten och tänd lagret med trycket och skriv ut den istället så som jag beskrivit i artikeln. Hoppas detta var till hjälp, Lycka till!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *