Fräsch vitkålssallad med chili
En riktigt fräsch, god och nyttig vitkålssallad som passar som tillbehör till en mängd rätter. Prova den som tillbehör till exempelvis grillat eller kallskuret. Den är även perfekt som fyllning i en tunnbröds rulle tillsammans med ex kyckling, tonfisk och sallad. Tricket för att få till den goda smaken är att inte ta en för mustig chili utan att använda en chilisort med fräsch citrussmak eller någon annan fruktsmak såsom äpple eller mango. Bra sorter är tex den gula Hot Lemon, den vita Blondie eller oranga Aji Mango.
Beskrivning
Strimla vitkålen tunt och lägg in en stor skål eller bunke. Häll på chilikrydda, salt, socker och örter. Ringla över oljan och vinägern. Blanda runt noga. Klart!
Ingredienser
- Strimlad vitkål ca 500 g
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1-2 tsk ljus chilikrydda (Chilisorterna Aji Mango, Hot Lemon eller Blondie passar särskilt bra)
- 1-2 msk Oregano krydda
- 1 msk rapsolja
- 1/2 dl äppelcidervinäger
Blanda runt noga. Klart!
Salladen går att äta direkt men blir bäst om den får stå till sig i kylen några timmar. De håller flera dagar om den förvaras kallt och gärna med tätslutande lock.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Dela med dig av dina synpunkter!