Goda och salta små paket som blir perfekta som tilltugg eller tapas.

Ingredienser till smördegsinbakade oliver

1pkt smördeg på rulle (eller 2 plattor djupfryst) 
ca 30 gröna oliver (fyllda med ost, paprika, ansjovis etc.)

Beskrivning till smördegsinbakade oliver

Låt smördegen rumstemperera sig ett par minuter (om man använder djupfryst smördeg skall den vara tinad, ca 15 min). Dela den utkavlade smördegen i små fyrkanter. Lägg en oliv på varje ruta och nyp ihop till små paket eller bollar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen vid 225°C tills paketen fått en fin och gyllene färg (ca 10 min). 

Klart! 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Du får gärna kommentera detta inlägg
Lämna din kommentar med formuläret här nedanför

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *