• Shopping Cart Shopping Cart
    1Shopping Cart
Camillas Trädgård
  • Hem
  • Chili
  • I min trädgården
  • Artiklar
  • Recept
  • Click to open the search input field Click to open the search input field Sök
  • Menu Menu
  • Link to Facebook
  • Link to Instagram
Du är här: Startsida1 / Odling2 / Chili3 / Het4 / Ethiopian Brown
”Sugar Rush Stripey” har lagts i din varukorg. Visa varukorg

Ethiopian Brown

20 kr

Ethiopian Brown är en gammal god sort jag odlat från egna frön länge, den har en unik rökig och mustig smak. Som torkad används den traditionellt i kryddblandningen berbere  eller etiopisk peppar som kryddblandningen också kallas. Styrkan räknas som het ca 30 000 -50 000 Scoville men den har en smygande hetta så den upplevs snarare som medelhet.

 

I lager

Kategorier: Chili, Het, Medelhet Etikett: brun
  • Beskrivning

Beskrivning

Läs längre beskrivning nedan…


Ethiopian Brown är en gammal god sort jag odlat från egna frön länge, den har en unik rökig och mustig smak. Som torkad används den traditionellt i kryddblandningen berbere  eller etiopisk peppar som kryddblandningen också kallas. Styrkan räknas som het ca 30 000 -50 000 Scoville men den har en smygande hetta så den upplevs snarare som medelhet.

Ethiopian Brown mognar från grönt till djupt chokladbrun och frukterna är avlånga och något veckade. Som grön kan den med fördel grillas eller stekas och som mogen färsk eller torkad är den perfekt i tex salsa, långkok, grytor och tacos.

 

Relaterade produkter

  • Espelette / Piment d’Espelette

    20 kr
    Add to cart Add to cart Läs mer Detaljinfo Detaljinfo Detaljinfo
  • Hot Lemon

    20 kr
    Add to cart Add to cart Lägg till i varukorg Detaljinfo Detaljinfo Detaljinfo
  • Chilhuacle Negro

    30 kr
    Add to cart Add to cart Lägg till i varukorg Detaljinfo Detaljinfo Detaljinfo
  • Sugar Rush Red

    20 kr
    Add to cart Add to cart Lägg till i varukorg Detaljinfo Detaljinfo Detaljinfo

JAG HETER CAMILLA THORNANDER…

… och denna blogg handlar om min Trädgård. Plantering, odling och växter ligger mig särskilt varmt om hjärtat och här delar jag med mig av mina bästa trädgårds- och odlingstips av chili, grönsaker och andra växter.

Följ mig på Facebook

Följ mig på Instagram

Mina fuchsiaplantor blommar nästan som vackrast n Mina fuchsiaplantor blommar nästan som vackrast nu på hösten. Men de tål ingen frost och två frostnätter de senaste veckorna har gått hårt åt plantorna. Så igår i elfte timmen fick de sista plantorna flytta ner i vår mörka frostfria källare för vinterförvaring / vintervila. Stort tack till min man för hjälp med detta i år. Nu är plantorna skalade från alla blommor och blad och vilar med nakna grenar i mörkret, men här kommer lite sista bilder på blommorna från senaste veckorna, de är lite brunärrade av kylan men fortfarande vackra ☺️💜🌸🍂🤍🙏

Beauty of Meise (bild 1) är en ljuvlig högväxande fuchsia jag haft 15 år. Den får stora fluffiga blommor i sagolika pastellfärger som skiftar i blått, lavendel, rosa och vitt. Ju mer blommorna slår ut desto ljusare blir färgen.💙💜🌸🤍

El Camino (bild 2) är en extremt blomvillig halvhängande fuchsia jag haft 4 år som får vackra uppseendeväckande dubbla små blommor med rosa/rött foder och vit/rosa kjol.❤️🤍🌸

Fuchsia Blue Veil (bild 3) är en sagolikt vacker sort  jag haft 15 år. Den får stora blommor i romantiskt vitt och ljusblått/lavendel som senare rodnar mot mer rosa när blommorna nästan blommat över💙🌸🤍

Fuchsia Annabel (bild 4) är en söt och  mycket tålig sort som växer upprätt med mängder av små vackra droppformade vita blommor med rosa inslag. Just denna planta och sort är min allra äldsta fuchsia. Hon är ca 18 år gammal🤍🌸.

Fuchsia Delta Sara (bild 5) vacker småblommig sort jag haft 13 år som är upprättväxande och mycket blomvillig.  Blommorna nästan lyser i en mörklila läcker färg med rosa inslag och vitt foder som sedan sedan ljusnar till nästan cerisrosa💜 🌸🤍

Fuchsia Harry Gray är mycket vacker småblommig sort som är upprättväxande. Den får enormt många små vita dubbla blommor med rosa inslag på kjolen och fodret. Harry Gray har jag haft fyra år.🤍🩷 🌸
Toppenbra att så mycket av chilifrukterna och pap Toppenbra att så mycket av chilifrukterna och paprikorna blev skördade i helgen som gick tack vare min fantastiska man = den ofrivilliga vikarierande odlaren. Förra helgen kom han för övrigt hem med en korg full med karljohanssvamp också som jag passar på att klämma in i detta inlägg, för det är ju inte så dumt det heller eller hur 😆👍💚🌶️🫑🍄‍🟫

Det var nog i vilket fall extra bra att vi fick in så mycket skörd under denna helg eftersom natten till söndag blev riktigt kall med frost och -2°. De flesta av plantorna står kvar utomhus och frost kan ju ställa till en hel del skada på både plantor och frukter. Det finns visserligen fortfarande en hel del kvar att skörda, men i stort sett alla mogna frukter och en hel del omoget är plockat nu i alla fall. Men plantorna får stå kvar ett tag till på vinst och förlust tills det finns möjlighet att klippa ner och kompostera plantor och jord. Förhoppningsvis kan vi då också få skördat av det sista ❄️🥶🥀🪴

Ha en fortsatt fin höstvecka 😁👋💚🌞🍁

#odlachili #odla2025 #odlarglädje #chilipepper #chilipeppers #hotpeppers #chiliplant #chili #odlaikruka #growingfood #chiligrower #growingchiliinsweden #chiligrowing #odlarglädje #odla #odlaeget #growingfood #odlagrönsaker #growyourownfood #growyourownveg #odlaegenmat #odling #grönsaksodling #skördetid #harvest #harvesttime #skörd #karljohansvamp #stensopp #plockasvamp #Porcinimushroom #porcini
Här ska ni få se en riktigt, riktigt god och vac Här ska ni få se en riktigt, riktigt god och vacker habanero sort. Den är en ny sort för i år som heter Habanero Cappuccino och som namnet antyder blir frukterna vackert cappuccino brunfärgade innan de mognar över till djupt bourgogneröd. Smaken på dessa extra stora frukter är utsökt. De har samma intensivt fruktighet och hetta som vanlig habanero, men med en jordigare, djupare och mer fyllig smak med toner av mörk choklad (hettan  ligger på ca 300 000 shu). Jag skulle nog vilja säga att det är en av de godaste habanero jag provat 😋🤎☕️🍫🌶️

I vilket fall, mot bättre vetande har denna och några till sorter fått flytta inomhus nu. Mot bättre vetande säger jag eftersom chili, paprika och habanero väldigt lätt drabbats av bladlöss och / eller annan ohyra när man övervintra plantorna och detta i sin tur kan bli förödande för nästa års nysådder. Men trots det kan jag inte låta bli att vissa år övervintra några av alla chilisar. Och jag har haft plantor som blivit ganska många år, men sen till slut åker jag på en rejäl lusinvasion och då är det hej då alla plantor och nästa år odlingssäsong . Men hur som haver, har jag lovat mig själv och min stackars man  som ju just nu är den ofrivilliga vikarierande odlaren i mitt ställe, att plantorna åker ut så fort minsta tecken på ohyra syns 😆🤞💚🪴🌶️

Stort tack till min fina odlarvän @femoretradgard för fröbytet av Habanero Cappuccino 🙏🌶️🤎🍫☕️🌱 

Ha en fortsatt fin vecka 😁💚🍀🍁🍂🌞👋

#habanero @HabaneroCappuccino
#chiliplanta #odlachili #odla2025 #odlarglädje #chilipepper #chilipeppers #hotpeppers #chiliplant #chili #odlaegenmat #skördachili #chiliharvest #growyourownfood #growingfood #chiligrower #growingchiliinsweden #chiligrowing #vegetablegardening #growingchili #trädgårdsliv #mygardenlife #gardening #gardenlovers #haveliv #garten #odla #odlagrönsaker #trädgård
Följ mig på Instagram

Oktober – Tips

Innan de första frostnätterna så ta in knölar och lökar som skall vinterförvaras såsom dahlia, chokladblomma, knölbegonia etc. Plantera rosor, buskar och fruktträd. Beskär ev. gamla rabattrosor, plocka bort fallfrukt eller angripen frukt som sitter kvar i träden. Städa ur och ställ undan krukor eller trädgårds- dekorationer som inte är frosttåliga. Klipp gräset en sista gång samt börja stödmata fåglarna lite extra.

© Copyright - Camillas Trädgård
  • Link to Facebook
  • Link to Instagram
Link to: Espelette / Piment d’Espelette Link to: Espelette / Piment d’Espelette Espelette / Piment d’Espelette Link to: Pink Tiger Link to: Pink Tiger Pink Tiger
Scroll to top Scroll to top Scroll to top