Ja hörni det var mig en envis gurka detta. Den är skördad någon gång i september förra året men har fortfarande inte skiftat över till gult. Trots att den legat på eftermognad flera månader nu i rumstemperatur 😆💛🥒 Anledningen att jag haft den liggandes så länge är förstås för frönas skull. Gurka skördas och äts egentligen när den är omogen, vilket gör att det kan vara svårt att få frön med bra grobarhet från just gurka. Även om man låter gurkan hänga riktigt länge på plantan kan det vara svårt att få bra frön. Något jag haft problem med tidigare. Men låter man gurka ligga någon månad så hinner ofta fröerna mogna klart. Förra året började jag eftermogna gurka på detta sättet och då hade jag bland annat en gurka av samma sort liggandes ett bra tag. Den mognade så snällt över till gult och gav fina frön. Men denna verkar nästan mumifierats och vill inte alls skifta nämnvärt i färg. Sorten heter för övrigt Marketmore och det är grön gurka som både är god inlagd och färsk. Dessutom är den extra tålig för kyla så den funkar kanonbra på friland 🤗💚🌱🥒
Nu är det egentligen kanske inget måste att den blir helt gul skulle jag tro, även om det är ett bra tecken på att den mognat. Viktigast är nog att den känns lite mjuk och det gör den, så kanske att jag tar och skär upp den idag. Går det åt skogen har jag ändå kvar några frön från förra året 😆🙈🥒🌱💛
Ha en härlig lördag 😃👋🥒🤍❄️☀️
#gurka #cucumber #odlagurka #älskarminträdgård #lovemygarden #gardenjoy #minträdgård #mygarden #trädgårdsliv #mygardenlife #trädgårdstider #gardening #gardenlovers #haveliv #garten #odla #odlaeget #growingfood #odlagrönsaker #growyourownfood #growyourownveg #odla2024 #growyourfood #odlarglädje #odlaegenmat #vegetablegardening #skördetid #harvest #harvesttime #skörd