Pimenta Leopard

Pimenta Leopard, som denna vackra chili sort heter. Försökte jag odla redan förra året. Men trots hela tre försök så fick jag inte något frö att gro. Jag hade därför ingen större förhoppning när jag på vinst och förlust satte ner två av de sista fröna jag hade kvar i år. Men nuså, nu ville de tydligen vakna. Båda två fröna grodde så snällt och fint och plantorna växer på som de skall. Väldans roligt måste jag säga 😆🤞🌱🌶️💜🐆

Sorten är en korsning mellan Bhut Jolokia och Pimenta de Neyde som tagits fram i Italien. Nu ser man det kanske inte så tydligt än när plantorna är så unga. Eftersom purpurfärgen behöver riktig sol för att utvecklas till fullo. Men utöver att blad och stam får vackra skiftningar av purpur ju mer sol de får, så skall frukterna bli otroligt läckra också. De mognar från grönt till svartlila för att slutligen bli blodröda med mörkare purpurfärgade/svarta fläckar. Styrkan är riktigt het runt ca 500,000 – 800,000 shu och smaken skall vara utsökt, söt, kryddig och fruktig 😋💜🐆🌶️🐆❤️👌

#pimentaleopard #pimentadeneydexbhutjolokia
#chiliplanta #odlachili #odla2024 #odlarglädje #chilipepper #chilipeppers #hotpeppers #chiliplant #chili #odlaegenmat #growyourownfood #growingfood #chiligrower #growingchiliinsweden #chiligrowing #vegetablegardening #growingchili #trädgårdsliv #mygardenlife #gardening #gardenlovers #haveliv #garten #odla #odlagrönsaker #growyourownveg