Hej på er. I lördags så fick jag äntligen grävt upp de sista vitlökarna. De har stått samplanterade med zucchini och pumpa i år och det har fungerat jättebra. Vitlök kan ju se rätt trist ut i blasten innan man skördar lökarna. Vissen, gul och hängig. Men det har jag sluppit se så mycket av då de stora zucchini och pumpa bladen effektivt täckt den vissnande blasten. Lite trixigt att få upp alla vitlökarna under de stora bladen var det kanske. Men jag hade märkt ut med pinnar vart varje vitlök stod så det gick ändå hyfsat enkelt att leta rätt på dem under bladhavet 😆🌿🧄🌿🧄
Dessa sista jag tog upp nu är av sorten Thermidrome. Den är extra köldtålig och har lång lagringsförmåga. Lökarna är vackert lilafärgade i det vita skalet. Sista bilden är några av dessa vitlökar efter jag tvättat av dem. Inga gigantiska vitlökar kanske, men helt okej storlek ändå. Ett tiotal sånna vitlökar blev det av Thermidrome och ungefär lika många av den tidigare sorten Aulxito har jag fått. Ingen jätteskörd med andra ord. Men jag planterade bara en hel vitlök av vardera sort dvs ett tiotal klyftor av varje sort i höstas så med tanke på det är det en bra skörd ändå. Aulxito har för övrigt helvita vitlökar, är väldigt tidig men har lite sämre lagringsförmåga än Thermidrome 🤗🧄🌱🧄🌱🧄
Ha en fin ny vecka 😃👋💚☀️
#odlaåretrunt #självförsörjning #självhushållning #odlahemma #gardenlife #gardening #vitlök #odlavitlök #garlic #trädgårdsliv #trädgårdsinspiration #trädgård #odlarglädje #trädgårdstider #frånjordtillbord #närodlat #garten #odla #odlaeget #growingfood #odlagrönsaker #growyourownveg #odla2023 #growyourfood #odlarglädje #odlaegenmat #plantagarden