Shiraz Sockerärt

Min favoritsort när det gäller sockerärtor är fortfarande den läckra lilafärgade Shiraz.  Den är ett måste att odla varje år. Utöver att den är väldigt vacker med sina purpurfärgade skidor och tvåfärgade blommor så gör den lila färgen att den innehåller extra mycket antioxidanter. Tyvärr försvinner den lila färgen när den kokas eller värms länge. Men om man däremot tex wokar den hastigt så behåller den färgen eller så kan man såklart äta den rå i tex en sallad. Godast tycker jag nog det är att att hastigt steka / woka sockerärtorna med lite smör och flingsalt. Supergott 😋💜🌿💜👌

Hur tillagar ni förresten helst sockerärtor och vilken är favoritsorten? Utöver denna och den ovanliga gula Golden Sweet jag hade i ett annat inlägg så odlar jag den franska Carouby De Maussane. Den är också en jättegod sockerärt med extra söta stora gröna skidor vilket gör att den är väldigt god att äta rå. Jag brukar mumsa på den som godis när jag pysslar runt i trädgården 😆🍬💚

Ha en fin dag 😃👋💚🌞💚

#sockerärtor #sockerärtshiraz #sugarpeas
#älskarminträdgård #lovemygarden #gardenjoy #minträdgård #mygarden #trädgårdsliv #mygardenlife #gardening #gardenlovers #haveliv #garten #odla #odlaeget #growingfood #odlagrönsaker #growyourownveg #odla2023 #growyourfood #odlarglädje #odlaegenmat #plantagarden #trädgårdsinspiration #gardeninspiration #garten #haveliv #haveinspiration #trädgård #garden #hageinspirasjon