Luftlök, vandringslök eller topplök som den också kallas är så otroligt tacksamt att odla. Den kräver minimalt med skötsel, är perenn, kan skördas från tidig vår till sent på hösten och kan lätt förökas, vilket den även det sköter själv (om man vill/ låter den). Allt på den är ätligt, blast, topplökar och även lökarna i jorden. Men vi äter framför allt den långa ihåliga blasten. Blasten ser ut som ett gigantiskt gräslöksstrå ungefär, men är alltså ihåligt. Smaken på blasten påminner om ett mellanting mellan det gröna på purjolök och salladslök och lökarna smakar mitt emellan gul lök och schalottenlök 🌿💚🧅🤗
Topplökarna ni ser i toppen kommer sen spricka upp till ett kluster av små lökar som i sin tur skjuter iväg ett långt skott med små lökar i toppen som böjer sig ner mot jorden, rotar sig och blir nya plantor och på så sätt vandrar den iväg över trädgården. Därav att den kallas för vandringslök eller walking onion som den heter på engelska. Den första bilden är från början av juni och de övriga är från i morse. Som ni ser gör den sig nu redo att vandra vidare 😆💚👣🧅👣💚🧅
Ha en fin dag 😀👋🌸💞☀️
#luftlök #walkingonions #minträdgård #mygarden #trädgårdsliv #mygardenlife #trädgårdstider #gardening #gardenlovers #haveliv #garten #odla #odlaeget #growingfood #odlagrönsaker #growyourownveg #odla2024 #growyourfood #odlarglädje #odlaegenmat #plantagarden #odlingslådor #trädgårdsinspiration #gardeninspiration #garten #haveliv #plantjoy #haveinspiration #trädgård #garden #hageinspirasjon