Grönkål, det är riktigt juligt och väldans tacksamt att kunna skörda mitt i vintern när inte så mycket annat än just kål går att odla eller vad säger ni 🤗🤍❄️🥬
Godast och enklast tycker jag nästan det är att göra grönkålschips av grönkålen. Bara att del bladen i mindre bitar, bort med stjälkarna. På med lite rapsolja och valfria kryddor, rör runt och sen in i förvärmd ugn på ca 160 grader i ungefär 15 min tills bladen börjar bli gyllene och krispiga. Jag kryddar såklart med min egenodlade chilikrydda och sen lite flingsalt och ibland även lite nymald svartpeppar. Det blir supergott både som snacks men även som ett vegetariskt alternativt till knaperstekt baccon. Denna klasen gjorde jag grönkålschips av och strösslade på kalkonen med gräddsås vi åt till julmiddag igår på juldagen 😋🥬💚🍗👌
Överlag så gillar jag att ha mycket grönt till julmaten. Grönkål förstås men även brysselkål, broccoli och såklart vanlig sallad. Gärna blandad med tex nötter, klementin och ädelost 😀💚🥬🥦🧀🍊
Ha en glad och fin annandag jul 😁⭐️✨❤️🎄👋
#vinterodling #grönkål #härodlat #odlarlycka #ediblegarden #odlaätbart #odlaåretrunt #growyourownfood #greencabbage #odlaegenmat #odlagrönsaker #odlagrönkål #egenodlat #julmat #grönkålschips #nyttigasnacks #healthychips #lightsnack #growyourfood #vegetarianrecipes #vegetarisktrecept #recept #recipes #nyttigachips #lightchips #trädgårdsliv #gardenlife #odlarglädje #trädgård #chili