Jordgubbarna har grott

Har ni sett, jordgubbarna jag sådde förra helgen har redan börjat gro😂🍓🌱🍓🌱👍
 
Det måste jag säga var en överraskning och än så länge säsongens mest lyckade sådd 🤩🌱🌱🌱sist jag sådde jordgubbar, dock en annan sort, tog det 3 månader, nu tog det knappt 1 vecka för dessa av sorten Temptation från Nelsongarden att gro 🤗💚💚💚
 
Dessa fröer har fått gro ljust men utan värme under, de har grott på ytan i såkärlen som består av en mix av steriliserad* vanlig planteringsjord och ca 30% vermikulit (*jorden har värmts i micron innan och sen fått svalna) och sedan är de endast täckta med ett tunt lager vermikulit över fröerna, vermikulit är ljusreflekterande och dessutom fukthållande vilket är perfekt för att få ljusgroende fröer att gro utan att riskera att de torkar ut, mixad i jorden blir jorden mer luftig och porös vilket gynnar rotbildningen, man kan även ta perlit till jordförbättring, men som topping tycker jag vermikulit är bäst👍💦☀️
 
Bild 1 och 2 är från igår och bild 3-4 är för 3 dagar sedan, de är än så länge väääldigt små och växer rätt långsamt som jordgubbsplantor ju gör, så det är inte helt lätt att fånga dem på bild än🤗❤️❤️❤️
 
 
#jordgubbar #jordgubbsfrön #temptationjordgubb #nelsongarden #odlajordgubbar #strawberry #growingstrawberries #strawberryseeds #frösådd #förkultivering #precultivation #odla2020 #seeding #odla #odlaeget #odlarglädje #odlaegenmat #growyourownfood