Ungsrostade grönkålschips är försvinnande gott och så enkelt att göra. De är supergoda både som snacks men även som topping /tillbehör på olika maträtter. Prova att byta ut knaperstekt bacon mot dessa krispiga blad för ett nyttigare, grönare alternativ fullspäckade med antioxidanter och vitaminer 😋🌿💚🍿🥓👌
Jag gör såklart mina med lite av min egenmalda chili, denna gång föll valet på en av mina favoritsorter Suger rush red. Men man kan såklart krydda med något annat man tycker om eller bara med salt och kanske lite peppar. Tricket är ivilket fall att grönkålen skall vara helt torr så har du sköljt den vänta tills bladen torkat. Dela sen bladen i ungefär lika stora bitar. Lägg i en skål och ringla på lite olja, jag tycker rapsolja blir godast men man kan såklart ta olivolja eller smält smör om man föredrar det. Sen har jag i lite flingsalt och chilikrydda. Massera in det hela en stund och lägg sedan bladen på en ugnsplåt med smörpapper under. In med plåten i förvärmd ugn på ca 160 grader i ungefär 15 min tills bladen börjar bli gyllene och krispiga. Lätt som en plätt eller hur 😂👍🌿🌶🌿🧈🌿
Blommorna på första bilden med de klara grönkålschipsen är ätliga penséer som jag dekorerat med, det blir lite extra festligt tycker jag. Ha en fantastisk fredag 😀👋💖✨🌸🌿💜
#egenmat #nyttigasnacks #healthychips #lightsnack #egenkrydda #odlaegenmat #growyourfood #vegetarianrecipes #vegetarisktrecept #recept #recipes #nyttigachips #lightchips #trädgårdsliv #gardenlife #odlarglädje #garden #trädgård #odlachili #odla2021 #chili #odlaegenmat #growyourownfood #gardenlovers #haveliv #garten #odla #odlagrönsaker #growyourownveg