Igår tyckte jag det var det dags att skörda fröna från denna gurkan. Den har legat inne i rumstemperatur på eftermognad sen i oktober för att maxa grobarheten på fröna så de har fått en chans att bli riktigt mogna och fina. Gurkan har på dessa månader gått från helt grön till nästan helt gul. Just gurka kan vara svårt att få grobara frön på tycker jag så jag hoppas detta sätt att eftermogna länge som jag fått tips om kommer funka 🤗🥒💚💛
I november hade jag en bild på denna gurkan som är av sorten Marketmore och en till en Beit Alpha gurka som jag då tog frön ifrån. Det kommer dröja ett tag innan jag börjar så gurkorna så jag vet inte än hur bra grobarhet fröna har på dessa två gurkor som jag eftermognat länge. Men jag är faktiskt lite imponerad hur bra denna Marketmore gurkan hållit sig. Den har legat nästan dubbelt så lång tid som Beit Alpha gurkan som låg inne ca 2 månader (den skördade jag i augusti och tog alltså frön från i november). Men som ni ser var den fortfarande jättefin inuti och doftade väldigt gott av gurka. Det blev inga jättemängder med frön men ett gäng såg fina ut iallafall och ligger nu i en burk med vatten ett par dagar för att se vilka frön som sjunker till botten och vilka som flyter upp eller stannar vid ytan. De som är kvar vid ytan är luft i och inte så bra kvalitet medans de som sjunker är bra och de är de jag skall odla på 🌱💦😃
#gurka #cucumber #odlagurka #älskarminträdgård #lovemygarden #gardenjoy #minträdgård #mygarden #trädgårdsliv #mygardenlife #trädgårdstider #gardening #gardenlovers #haveliv #garten #odla #odlaeget #growingfood #odlagrönsaker #growyourownfood #growyourownveg #odla2023 #growyourfood #odlarglädje #odlaegenmat #vegetablegardening #skördetid #harvest #harvesttime #skörd