Chilikrydda
Då var det dags att mala lite av min torkade chili till kryddor ☺️🌶💛🌶💛
Jag använder en vanlig enkel kaffekvarn, en liten pensel, kryddburkar och ett pappersark plus egengjorda kryddetiketter, en sax och lite lim, swipa för att se fler bilder 🤗🌶✨👉
Denna omgång blev det den gula smörkola doftande Salvo Long Yellow Thai chili, den mustiga röda Hungarian Boldog som är en stark paprika, den peppriga Hildago Serrano chili och sist den bruna aromatiska Peruvian Long Brown chili , alla dessa är nyheter för mig i år så jag vill mala dem före de sorter jag haft flera år så jag hinner utvärdera dem som krydda innan det är dags att bestämma vilka chilifrön jag skall så nästa säsong 😀🌶💛
Obs! Skyddsutrustning är ett nästan ett måste om man skall klara av att mala chili, det frigörs en hel del capsaicin som yr runt i luften och som kan ge rejäla problem med andningen och svida ordentligt om man får det på huden så minst skyddshandskar och andningsskydd men gärna även skyddsglasögon😷trots det och trots att dessa inte är jättestarka sorter ser man på min hals att jag börjar bli röd av capsaicinet (bild5) och ett tips är att ta de starkaste sorterna sist och bara mala ett par sorter åt gången 🌶💛🌶😀
Följ denna länk för att läsa mer om hur jag torkar och mal chili i min kaffekvarn /gor-din-egen-chilikrydda-enkelt-med-en-kaffekvarn/
#chiliplanta #chililovers #odlachili #hotpeppers #torkadchili #chilikrydda #egenchilikrydda #egenkrydda #odla #odlaeget #growingfood #chiligrower #growingchiliinsweden #chiligrowing #odlarglädje #chilipepper #hotpeppers #chiliplant #chili #odlaegenmat #growyourownfood #dehydrat #vegetablegardening #harvest #skördetid #skörda #harvestseason