Hej på er, har ni sett vilken delikatess som kommit tillbaka i den lite skogligare delen av vår tomt. Det är en blomkålssvamp och de är väldans goda måste jag säga. Jag plockade en sån här på denna platsen för två år sedan och hade hoppats att den skulle komma tillbaka igen men förra året såg jag till min besvikelse ingen. Men nu så var den här igen 🤍🍄💛😀👋
Blomkålssvamp är rätt svår att rensa, lättast är nästan att skölja den i lite vatten först. Jag brukar inte vilja göra det med svamp för att inte tappa smak på svampen, men på denna är det nästan ett måste att skölja om man skall få rent den och den är så smakrik att det räcker och blir över ändå. Jag stekte den igår med massor av smör, nymald svartpeppar, flingsalt och lite av min egenmalda bruna chilikrydda Chilhuacle Negro. Den är mild/medelhet och en oerhört smakrik chili, mustig med toner av torkad frukt, lakrits och choklad vilket blir kanongott till skogssvamp 😋🌶🤎💛👌
Det här var verkligen roligt och satte definitivt guldkant på lördagsmyset. Vi åt det en del som en liten förrätt / tapas innan middagen och hade resten som ett vegetariskt alternativ till baconströssel på en god bit oxfilé och potatisgratäng. Fantastiskt gott blev det. Förra året gjorde vi en riktigt god och gräddig pasta med blomkålssvampen också. Men de får bli nästa svamp om den kommer tillbaka igen 🤗💛🥓💚🥩🥔✨
Ha en skön söndag 😀💚🌸🌿🌞👋
#sparassiscrispa #blomkålssvamp #cauliflower #mushroom #svamp #skogensskafferi #foodforest #skogenärfantastisk #forestfood #iminträdgård #inmygarden #recept #recepie #egenmat #makeyourownfood #ätligasvampar #chili #skördetid #harvest #harvesttime #skörd