Black Horse, visst är den vacker denna djupsvarta och ovanliga paprika från Ukraina som jag odlar för femte säsongen nu. Som fullt mogna blir paprikorna djupröda. Men oftast skördas den redan som svart och äts då på samma sätt som vanligt grön paprika. Utöver sin otroligt läckra svarta färg så saknar den beskheten som kan vara i vanlig paprika. Smaken är dessutom utsökt, fyllig och söt. Sötast blir den när man skördar den som fullt mogen röd. Men som sagt redan som svart är den mer söt och mindre besk än vanlig paprika. Den är dessutom väldigt dekorativ när man skär den som skivor med sitt djupt svarta skal och limegröna fruktkött 🖤🫑🐎😋👌
Tips är att låta paprikorna hänga kvar ett bra tag som svarta innan de skördas. Sorten slår över från grönt ganska omedelbart som man kan se på den här lilla späda frukten och det är lätt att plocka paprikorna för tidigt . Men det är väl värt att vänta då de är svarta under lång tid. Vill man spara egna frön behöver man vänta ännu längre tills de är fullt mogna och helt röda för att få bra grobarhet på fröna ❤️🫑
Ha en fortsatt fin helg, här är kallt och minusgrader, men solen skiner och fåglarna drillar glatt runtom i trädgården och då kan man ju inte annat än att bli lite glad själv. För efter mörker, dvala och kyla, ja då kommer trots allt ändå alltid ljuset, värmen och spirande liv tillbaka 😃👋☀️☘️💚🎶🐦
#blackhorsepaprika #blackhorsepepper #blackhorsesweetpepper
#paprika #sweetpeppers #odlapaprika #growsweetpeppers #peppers #odla2025 #mygardenlife #odla #odlaeget #odlarglädje #odlaegenmat #growyourownfood #vegetablegardening #grönsaksodling #odlaegnagrönsaker #helasverigeodlar #gardening #veggies #grönsaker #odling #trädgård #garden #garten #haveliv #plantjoy #trädgårdsliv