Årets gurkodling har varit väldigt lyckad. Till skillnad mot tidigare år så valde jag att ha alla gurkor på friland och det har gått över förväntan. Visst de kom igång med gurkor betydligt senare, men allt jag odlat ute i år är väldigt sent så jag är ändå nöjd. För den stora fördelen har varit att jag helt har sluppit ohyra och ännu har inga plantor fått gråmögel som de alltid brukar få när jag haft dem i mitt lilla miniväxthus. De producerar dessutom fler gurkor ute och har fortfarande bra med gurkor pågång så jag har fått mycket längre skördetid genom att odla ute 😃👍🌱💚🥒
Sorterna jag har i år är Marketmore (bild 1) det är en gammal sort från 1968 som tål lite kallare klimat jag är oerhört nöjd med. Den är ny för i år och är väldigt produktiv och gurkorna passar både som inlagda och färska. Smaken är god också krispig, söt och helt bitterfri. Den har en del taggar med de är lätt att bara skrubba av och den har lite hårdare skal men det är inget som stör tycker jag. På bild 2 är min gamla storfavorit Beit Alpha. Den är helt slät och perfekt som salladsgurka men trots sitt tunna skal är den faktiskt väldigt god som inlagd också. Mycket fint krispigt och saftigt fruktkött. Sista är den vitgula Gele Tros som jag odlar för andra året i år. Den är perfekt för inläggning med sitt hårda skal och fina fasta fruktkött men jag tycker den den är väldigt god färsk också om man skalar bort skalet. Smaken och texturen är rätt speciell, lite som en kombo av gurka- melon-zucchini på något sätt och väldigt krispig 🤗🥒💚🥒🤍💛
#gurka #cucumber #odlagurka #älskarminträdgård #lovemygarden #gardenjoy #minträdgård #mygarden #trädgårdsliv #mygardenlife #trädgårdstider #gardening #gardenlovers #haveliv #garten #odla #odlaeget #growingfood #odlagrönsaker #growyourownfood #growyourownveg #odla2022 #growyourfood #odlarglädje #odlaegenmat #växthusodling #greenhousegrown #vegetablegardening