Ananasphysalis är en favorit att odla, plantorna får mängder med små fruktiga och söta bär med tydlig smak av ananas. Vi äter de mesta av dessa som godis, fast de är fasligt mycket nyttigare än godis förstås då de är fullspäckade med c-vitaminer och andra nyttigheter 😋💛🍍🍭😂👌
Nu har ananasphysalis lite diva fasoner för sig då plantorna gärna släpper frukterna innan de är helt mogna. Normalt beror släppta frukter på att plantorna står för varmt, näringsbrist eller för lite vatten men just när det gäller ananasphysalis så kan de hålla på så där oavsett, så det måste inte vara något man gör fel. Men jag brukar bara plocka upp de omogna frukterna och låter de ligga inomhus på ett fat så eftermognar de fint ändå. Frukterna är klara när höljet gulnat och bären inuti blivit mörkt gula och fina. Överlag så klarar frukterna många veckors lagring så man måste inte äta upp alla på en gång …även om det är svårt att låta bli 😆💛🍃
I övrigt är plantorna hyfsat lågväxta och växer mer på bredden än höjden så grenarna kan behöva stöttning för att inte knäckas. Sorten är ofantligt produktiv och ger skörd från försommaren fram till frosten tar plantorna 🪴🍂💛💛💛🤗
Ha en fantastisk fredag 😀👋☀️💖
#odla2021 #odla #odlaeget #odlarglädje #odlaegenmat #growyourownfood #vegetablegardening #grönsaksodling #odlaegnagrönsaker #helasverigeodlar #gardening #veggies #grönsaker #odling #trädgård #garden #garten #haveliv #plantjoy #trädgårdsliv #mygardenlife #trädgårdsskötsel #physalis #ananasphysalis #kapkrusbär #gyllenbär #harvest #skördetid #skörda #harvestseason