Aji Dulce
Ají Dulce är verkligen speciell. Den är så mycket som en mild Habanero och nu menar jag verkligen, verkligen mild 😂🧡💛 Det finns överhuvudtaget ingen hetta i dessa mycket aromatiska frukter. Det är ovanligt för ofta så finns det ändå lite hetta i sorter som kallas milda, men denna är faktiskt totalt utan starkt. Något som förbryllar mig som älskar att göra krydda av chili och habanero, och gör att jag inte riktigt vet vad jag skall tycka om den 🙃💛🌶💛
Den används bland annat för att göra den traditionella maträtten Hallaca i Venezuela. I Puerto Rico är den en viktig ingrediens för att göra såserna recaíto, sofrito och ”mojito Isleño” (sås till fisk eller kött). I Brasilien kallas Ají Dulce för Rubra eller också för Biquinho. Den används där för att göra en söt sylt. Jag får nog helt enkelt tänka om när det gäller användandet av den här habaneron och för den som inte gillar starkt är detta nog en perfekt sort att odla. Fullspäckad med söt fruktig habanerosmak men så mild och beskedlig att klockorna stannar 🤣😂💛💛🧡🧡
Ha en fin lördag 🙋♀️🌿💚☀️
#chiliplanta #odlachili #odla2020 #odlarglädje #chilipeppers #hotpeppers #chiliplant #chili #odlaegenmat #growyourownfood #gardeninginpots #odlaikruka #growingfood #chiligrower #growingchiliinsweden #chiligrowing #vegetablegardening #odla #growingpeppers #minträdgård #mygarden #mildchili #habanero #ajidulce