Abchazskij Ostruyi är en mycket speciell och ovanlig chilisort från Abchazien som jag odlar för första gången i år. Det ovanliga med denna är att den både doftar och smakar lakrits. Nu vet jag inte om jag tycker den doftar så väldans mycket lakrits, men man kan allt ana en liten toppnot av något som liknar sötlakrits i smaken tycker jag. Överlag måste jag säga att det här i vilket fall var en väldigt god matchili med en väldigt speciell smak. Den har en varm fyllig pepprig ton som smyger sig på behagligt i munnen med aningens, aningens sötlakrits på toppen och en medelhet hetta på ca 15 000 -30 000 shu 🤗🌶🖤😋👌
I Abchazien som den kommer ifrån så använder man den flitigt för att göra Ajika, en speciell chilipasta och krydda som ofta används i det abkhaziska köket. Utöver chilipasta så skall den även vara utmärkt att torka och ha till krydda. Men jag har även hört att den är god att ugnsrosta eller steka med olja och jag kan tänka mig att den också är god att skiva ner den i en sallad för lite extra sting eller ha i en salsa. Dessutom klarar den lite tuffare klimat, perfekt för vårt svenska väder med andra ord och en sort jag definitivt kommer odla igen. Stort tack till min fina odlarvän @ingelssone för fröerna 😃🌶🖤🌱🙏
#AbchazskijOstruyi #AbchazskijOstruyichili
#chiliplanta #odlachili #odla2022 #odlarglädje #chilipepper #chilipeppers #hotpeppers #chiliplant #chili #odlaegenmat #growyourownfood #gardeninginpots #odlaikruka #growingfood #chiligrower #growingchiliinsweden #chiligrowing #vegetablegardening #growingchili #gardening #gardenlovers #haveliv #garten #odla #odlagrönsaker #growyourownveg