Picklad Biquinho chili med ljus rom blev väldans gott måste jag säga. Bara att blanda vitvinsvinäger, rom, socker och salt i en kastrull. Låt koka upp, sen i med chilin (skär först bort kvisten i toppen men låt frukterna vara hela med frön och allt kvar), låt sjuda med någon minut och sen är det klart. Bara att sleva upp på väl rengjorda burkar med tätslutande lock. Förvara mörkt och svalt. Tips är att låta chilin gotta till sig några dagar innan du äter av den. Här nedan är vad jag hade i 😋🤍🌶🍸🫙👌
1 dl vitvinäger
1 dl ljus rom
1 tsk socker
1/2 tsk salt
100 g biquinho chili
Biquinho är för övrigt en brasiliansk chili som traditionellt egentligen läggs in med cachaça som är en inhemsk spritsort man bland annat har för att blanda till nationaldrycken caipirinha av. Men cachaça påminner lite om ljus rom i smaken så det fick bli det i min inläggning. Sen är det oftast de lite mildare Biquinho sorterna man lägger in hela på detta sätt. Min vita är medelhet och det blir rejält hett när den läggs in. Överlag förstärks det heta när man picklar tycker jag. Det är samma med jalapeños ringar. Jalapeños är oftast inte särkilt starka chilisorter men när man lägger in växer styrkan rejält, eller rättare sagt så märker man väl av det starka mer tydligt när man äter chilin så koncentrerad 😆👍🌶🔥
Ha en fantastisk fredag och helg 😃👋🧡🍁
#recept #recipe #odlachili #odla2022 #odlarglädje #chilipepper #hotpeppers #Biquinho #Chupetinho #chiliplant #chili #odlaegenmat #growingfood #chiligrower #growingchiliinsweden #chiligrowing #köksträdgård #utekök #inlagdchili #pickledpeppers #healthyfood #nyttigmat #chilirecipe #chilirecept #matmedchili #chilifood #odlaegenmat #growyourownfood