Tänk att jag kunde skörda årets allra sista gurka för i år så sent som i början oktober, det var inte dåligt måste jag säga och överlag är det gurkorna som varit det mest lyckade i år. Sorten som fortfarande hänger med är förstås Marketmore, otroligt tålig för kallare väder och väldigt god både färsk och som inlagd. Förra veckan hade vi bara en plusgrad så jag var säker på att gurkplantorna som står på friland skulle stryka med, men denna plantan kämpar tappert på även om bladen fått sig några kyssar av kyla ☺️🥒🍃🍂❄️🙏
Den här sista gurkan har jag medvetet låtit växa sig riktigt stor så jag kan skörda frön ifrån den. Men just gurka och även zucchini är svårt att få grobara frön ifrån tycker jag. De är ju egentligen godast att skörda innan de blir för stora och fulla med kärnor. Men trots att jag brukar låta någon/några frukter bli riktigt stora är de inte alltid alla fröna/kärnorna är fullt utvecklade så jag har haft rätt dålig grobarhet på just gurka och zucchini måste jag säga. Men jag har sett ett tips från en av mina odlarvänner att man skall låta gurkan ligga minst tre veckor till inomhus efter att man skördat den för att låta fröna/kärnorna eftermogna ordentligt så det skall jag prova tänkte jag. Nackdelen blir väl förstås att den kanske inte går att äta längre då..jag brukar göra tex tzatziki av dessa stora jag tar frön ifrån, men å andra sidan vägs ju det upp av att fler frön kan bli nya gurkor så jag får nog allt offra ett par gurkor för att säkra nästa års odling 😂🥒💚🥒💚👍
#gurka #cucumber #odlagurka #älskarminträdgård #lovemygarden #gardenjoy #minträdgård #mygarden #trädgårdsliv #mygardenlife #trädgårdstider #gardening #gardenlovers #haveliv #garten #odla #odlaeget #growingfood #odlagrönsaker #growyourownfood #growyourownveg #odla2022 #growyourfood #odlarglädje #odlaegenmat #vegetablegardening