Här skall ni få se något häftigt. Det här är här tomater som jag skördade i juli/augusti. Ja och var var det för häftigt med det då, så goda ser de kanske inte ut… men det häftiga är att nu pratar vi alltså skördade juli/augusti 2021. Det var väl ändå lite häftigt eller hur 🥳💛🍅😆
Det är såklart vintertomater eller evighetstomater som de också heter. Förra året var först året jag odlade evighetstomater och jag är verkligen imponerad att de har kunnat hålla så här länge trots att jag inte lagrat dem på bästa sättet. Från början hängde de i klassar i köket men dessa sista lossnade i vintras och sen har de legat på ett fat i köket. De runda gula/gulröda är Ponderosa och den lilla gula med spets är Vesuvio Giallo. När jag smakade på dessa senast för ca 6 månader sedan så vann helt klart Vesuvio Giallo. Den var både fruktig och söt så den kunde utan problem passa i både sallad och matlagning. Ponderosa var lite syrligare men funkade perfekt i mat. Men Ponderosa verkar vara den som är mest opåverkad av lagringen. I stort sett ingen ruttnade bort eller fick skrynkligt skal. De flesta av båda sorterna ser också fortfarande fina ut inuti som ni ser. En Ponderosa hade lite mörka konstiga frön och en Giallo hade frön som lustigt nog grott inne i tomaten (sista bilden). Men de övriga såg jättefina ut. Men smaken då, hur var smaken efter 1 år. Jomen den var verkligen alldeles, alldeles …förskräcklig tyvärr…besk och träig. Ja jag vet, visst var det snopet. De ser ju så fina ut. Men nopp smakmässigt så var dessa tyvärr ingen höjdare längre. Så de bör nog ätas upp lite tidigare eller förvaras bättre kanske 😝💛🍅😂
#vesuviogiallotomatoes #ponderosatomatoes #piennolotomatoes
#VesuvioGiallo #Ponderosa #Piennolo #vintertomater
#odlatomater #tomatoes #growtomatoes #odla #odlaeget #growingfood #odlagrönsaker #growyourownfood #growyourownveg #odlaegenmat #odling #vegetablegardening #grönsaksodling #odlaegnagrönsaker #helasverigeodlar #gardening #veggies #grönsaker