Chilhuacle Negro
Min övervintrade Chilhuacle Negro planta har redan flera stor fina chilifrukter, den har stått utan tilläggsbelysning på ett bord framför ett hyfsat soligt fönster hela vintern, men nu får den komma ut på altanen några timmar då och då när det är som varmast för att vänja sig vid utelivet igen. Än så länge är frukterna mörkgröna men de kommer skifta över i en vacker chokladbrun färg som mogen. Den är inte särskilt stark, mild/medelhet, men den en av de smakrikaste chilisorterna jag provat och den är dessutom väldigt unik i smaken, mustig med toner av torkad frukt, choklad och lakrits, styrkan ligger på ca 1000-2500 shu. Den kommer från Oaxaca i södra Mexiko och i Mexiko används den ofta torkad i en mängd olika rätter bla för att göra klassisk Mole Negro sås, men den kan även användas istället för ancho eller mulato. Ett tips är att krydda med torkad Chilhuacle Negro eller använda färsk hackad chili av denna när man steker skogssvamp, det blir kanongott 😋🌶🤎👌
Ha en fin ny vecka, här regnar de så smått nu men det behövs verkligen för allt som börjat spira i trädgården 😀💚🍃🌷👋
#chilhuaclenegro #chilhuaclenegropepper
#chiliplanta #odlachili #odla2021 #odlarglädje #chilipepper #chilipeppers #hotpeppers #chiliplant #chili #odlaegenmat #skördachili #chiliharvest #growyourownfood #growingfood #chiligrower #growingchiliinsweden #chiligrowing #vegetablegardening #growingchili #trädgårdsliv #mygardenlife #gardening #gardenlovers #haveliv #garten #odla #odlagrönsaker #trädgård