Taggarkiv: landscape

,

Eftersylt – Supergod och enkel sylt av bärmassa

Har du undrat vad kan man göra med bärmassan dvs. det som blir över när man silat bärsaften för att göra gelé eller saft. Den blir en kanongod sylt och den är otroligt enkel att göra. Eftersylt eller saftsylt som det också kallas…
, ,

Auberginetapenade med chili och rostade solrosfrön

Denna auberginetapenade med chili och rostade solrosfrön är supergod och påminner lite som den persiska röran Baba ganoush i smaken, men den är lite lättare att göra då även skalet används vilket också ger röran en underbar färg…
,

Svartvinbärsgelé med konjak och chili

Denna gelé är kanongod med sin mustiga och heta smak från konjak och chili. Njut den som tillbehör till exempelvis söndagssteken eller ostbrickan, den kommer oavsett säkerligen gå åt som smör i solsken. Gillar man inte starkt eller…
Inlagd gurka med chili
,

Inlagd gurka med chili

Jag brukar få rätt mycket gurka och jag har alltid ett överflöd med chili under sommaren. Att lägga in en del av gurkskörden tillsammans med ett par nyplockade chilifrukter är perfekt för att kunna njuta av gurkan under hela året.…
,

Zhips / Zucchini chips

Hemmagjorda zhips / zucchini chips är supergoda till fredagsmyset och betydligt nyttigare, så du kan med gott samvete äta så många du vill. Dessutom är det jätteenkelt att göra. Allt som behövs är skivad zucchini, en skvätt rapsolja,…
, ,

Gul tomat & chili marmelad med ingefära / Röd tomat & chili marmelad med vanilj

Har ni mycket tomater och chili över måste ni prova denna supergoda och riktigt heta tomat och chili marmelad, den går att variera med spännande smaker av tex färsk ingefära och vanilj (Se receptet för dessa två smaksättningar nedan).…
, ,

Torkad tomat / Soltorkad tomat i olja

Att torka egna tomater är superenkelt och ett perfekt sätt att ta tillvara färska tomater om man har mycket över. Det går dessutom jättesnabbt att lägga in de torkade tomaterna med kryddor och olja om man skulle vilja. På ett nafs…
, ,

Inlagd jalapeño

Dessa inlagda skivade jalapeños är kanongoda till tacos, på en smarrig burgare eller bara som ett gott tillbehör till kött, fågel och vegetariskt. Den är dessutom superenkelt att göra. Knepet är att inte ha i socker i lagen vilket…
,

Torkad squagetti / zoodles

Pasta och nudlar gjorda av squash eller zucchini som det också heter är perfekt att torka i en mattork. Utöver att den torkade squagettin kan lagras i flera år och tar liten plats att förvara blir den supergod tillagad. Bara lägg…
, ,

Godaste peston med kirskål

Låt kirskål bli din nya bästa grönsak istället för ditt värsta ogräs. Nyskördade kirskålsblad kan bland annat användas till denna fantastiskt goda kirskålspesto, eller "kirsto" som jag kallar den, med vitlök, rostade solrosfrön…